Asiakaskokemus: Kaisa 29-vuotias yksinhuoltaja

Kaisa (nimi muutettu) oli jäänyt yksinhuoltajaksi muutama vuosi ennen kuin hän haki velkajärjestelyä. Ensimmäistä kertaa hän oli hakenut velkajärjestelyä kunnan talous- ja velkaneuvonnan kautta, mutta hänen hakemuksensa oli hylätty noin vuotta aikaisemmin. Kaisa oli epätoivoisessa tilanteessa, kun hän otti meihin yhteyttä. Kaisan varat eivät millään riittäneet edes velkojen korkojen maksuun ja hänen velkamääränsä vain kasvoi korkojen juostessa.

Kaisan ensimmäisen hakemuksen hylkääminen oli johtunut siitä, että hänen velkaantumisensa oli ollut liian tuoretta. Hakiessaan velkajärjestelyä meidän kauttamme, Kaisa oli ehtinyt maksaa velkojaan ulosoton kautta suunnilleen pari vuotta ja myynyt vanhan perinnöksi saamansa pienen kesämökin. Päätöksessään käräjäoikeus katsoi, että Kaisan toimet olivat osoittaneet häneltä halua ja pyrkimystä velkojen maksuun.

Kaisan tapauksessa prosessi kesti noin 5 kuukautta, sillä asiassa jouduttiin antamaan ylimääräinen lausuma käräjäoikeudelle, kun velkoja vastusti hakemusta. Hän sai myös oikeusapua, jolloin koko prosessi oli hänelle maksutonta.

Scroll to Top