Asiakaskokemus: Hilkka 70-vuotias eläkeläinen

Hilkka (nimi muutettu) oli kohtalaisen hyvää eläkettä saava vanhempi yhteiskunnan jäsen, jonka yllättävä avioero ja muutama muu samaan kohtaan sattunut epäonnekas tilanne sai hänet velkaantumaan. Hänen tyttärensä otti meihin yhteyttä, jotta Hilkalle saataisiin velkajärjestely. Hilkka oli kohtuuttomassa tilanteessa velkojensa kanssa.
Tutkimme hänen tapauksensa ja alusta asti oli selvää, että Hilkalla oli hyvät mahdollisuudet saada velkajärjestely ja päästä veloista eroon. Hilkan menot olivat sen verran suuret, että hänelle myönnettiin oikeusapu velkajärjestelyä varten.

Hilkan prosessi kesti kaiken kaikkiaan 4 kuukautta. Hilkka kuului sellaiseen tuomiopiiriin, jossa käräjäoikeus on poikkeuksellisen ruuhkautunut. Jos asia olisi mennyt talous- ja velkaneuvonnan kautta ja asiaan olisi määrätty velkajärjestelyn selvittäjä, olisi pelkästään selvittäjän maksuohjelman laatiminen kestänyt 3-4 kuukautta. Käräjäoikeus määrää tavallisesti 3-4 kuukauden pituisen ajan selvittäjälle maksuohjelman laatimista varten. Jos Hilkka olisi mennyt talous- ja velkaneuvontaan, niin jono velkaneuvojan tapaamiselle olisi kestänyt 2 kuukautta. Velkajarjestelyyn.fi kautta hakemuksen laatiminen aloitetaan välittömästi, eikä aikaa tuhlaudu jonottamiseen. 

Scroll to Top