Miksi meidän tekemä velkajärjestelyhakemus?

Kauttamme saatte asiantuntevaa ja velkajärjestelyihin perehtynyttä apua. Laadimme puolestanne velkajärjestelyhakemuksen, hankimme velkatietonne sekä laadimme maksuohjelman. Etenkin maksuohjelman laatiminen nopeuttaa velkajärjestelyprosessia useilla kuukausilla.

Normaalisti velkasaneeraus eli velkajärjestely etenee talous- ja velkaneuvonnassa siten, että ensin hakija ottaa yhteyttä velkaneuvontaan ja saa ajan tapaamiseen 1-4 kuukauden päähän. Tämän jälkeen velkaneuvoja hankkii velkasaldot noin kuukaudessa ja laatii velkajärjestelyhakemuksen parin viikon kuluessa. Tämä hakemus toimitetaan käräjäoikeuteen, joka saattaa kysyä lisätietoja tai vähintään lausuttaa hakemuksen velkojilla. Tämä kestää 3-6 kuukautta. Jos esteitä ei ole tai on painavia vastasyitä, aloitetaan velkajärjestely ja määrätään velkajärjestelyn selvittäjä (lakimies pääsääntöisesti). Selvittäjällä on aikaa tehdä maksuohjelmaehdotus ja hyväksyttää se asianosaisilla. Tähän menee aikaa 1-4 kuukautta. Tämän jälkeen käräjäoikeus harkitsee maksuohjelman hyväksymistä 1-2 kuukauden verran.

Prosessi kestää velkaneuvonnan kautta minimissään noin 6 kuukautta ja pahimmillaan reilusti yli vuoden ennen kuin asia on saatettu päätökseen. Meidän prosessi on huomattavasti nopeampi. Kun asia on otettu vastaan ja olemme saaneet valtakirjan, lähetetään saldopyynnöt välittömästi velkojille. Saldopyyntöjen toimittamisen jälkeen laadimme sekä velkajärjestelyhakemuksen että maksuohjelman samalla kerralla. Tämä säästää huomattavasti aikaa, koska tällöin ei määrätä erillistä selvittäjää. Lyhimmillään kauttamme saadaan velkajärjestely aloitettua parissa kuukaudessa (tämä on riippuvainen siitä, mihin käräjäoikeuteen hakemus toimitetaan). Jos käräjäoikeudet eivät olisi kiireisiä ja tekisivät päätökset välittömästi, saisimme velkajärjestelyn alkamaan noin kuukaudessa.

Onko lakitoimiston käyttäminen kallista?

Ei välttämättä. Jos saat oikeusapua (voit tehdä alustavan tarkistuksen tästä: https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/koelaskelma), koko prosessi on maksutonta eli ilmaista. Kaikki toimenpiteet voidaan tehdä etänä eli ei ole tarvetta matkustaa tai käyttää aikaa tapaamisiin. Velkaneuvonnassa taas tavallisesti joudutaan käymään ainakin kaksi kertaa, monesti useammankin kerran. Tämäkin omalta osaltaan hidastaa prosessia.

Jos et saa oikeusapua tai saat sitä omavastuuosuudella, tällöin annamme hinnastomme erikseen.

Kannattaako edes hakea, jos on epätodennäköistä, että saa velkajärjestelyn?

Kannattaa etenkin silloin, kun saat oikeusapua. Hakeminen ei silloin maksa sinulle mitään ja pahimmassa tapauksessa saat vain hylkäävän päätöksen. Uusi hakemus voidaan laittaa uudelleen käräjäoikeuteen noin vuoden päästä.

Me olemme erikoistuneet juurikin vaikeisiin ja epäselviin tapauksiin. Lakimiehemme tuntevat lain ja oikeuskäytännön, jonka ansiosta osaamme vedota oikeisiin asioihin jo etukäteen, jolloin velkojien perusteet saada hakemus hylättyä, pienenevät olennaisesti. Tästä syystä on erityisen suositeltavaa hyödyntää meidän asiantuntemustamme velkajärjestelyn hakemisessa.

Jos kiinnostuit, täytä suoraan hakemuslomake sivuillamme tai laita meille sähköpostia info (at) velkajarjestelyyn.fi .

Scroll to Top